Oriol Antolí, campió d’Espanya de Backyars Ultra: “Guanya el que no abandona”

Ell ha fet curses de 100 kilòmetres: la Tramuntana Travessa, per exemple, curses 200, 300, 400 kilòmetres… i més. 

La cursa més llarga va ser una 990 kilòmetres. La va fer en 12 dies i 10 hores.  Ell és Oriol Antolí i és campió d’Espanya de Backyard ultra. Una modalitat de cursa d’ultra distància en què guanya el darrer que queda dret. O dit d’un altra manera, l’únic que no abandona. El seu proper objectiu córrer el Mundial de Tenesse, als Estats Units.  

“Jo sempre havia cercat fer curses de llarga distància. Mai n’havia fet de tan llarga distància”, ens explica Oriol. “Quan estàs a una cursa vas a un ritme més lent i vas coneixent gent i veus com va abandonant. Psicològicament és dur per què penses ‘Quan em tocarà a mi?'”, destaca l’ultrafondista català.

El que intent és ser molt constant. La primera o les primeres voltes sempre vaig ràpid per veure com és el circuit. Faig uns 8 minuts el kilòmetres i en 52 minuts el circuit”, ens explica. “És una cursa de molta estrategia. Quan queden 2, 3 o 4 corredors penses a veure quan plegaran”.

“Ara m’he fet un calendari de curses, al febrer i al juny feré dues Backyards. Totes les curses tenen la mateixa distància”, ens explica Oriol Antolí.

Escolta l’entrevista completa

Fotografia: @jordisantacanaf (Instagram)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *