5 consells bàsics que ha de seguir el bon esportista

Tot corredor ha d’aconseguir els seus objectius, superar les seves pròpies marques i, per això, s’ha de tenir un bon rendiment esportiu. Parlam amb Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers sobre els 5 consells bàsics que ha de seguir el bon corredor i esportista en general.

S’entèn com rendiment esportiu “la relació entre els mitjans que s’utilitzen per aconseguir un objectiu i el resultat que finalment s’obté”. Lucía Barca explica que en el rendiment esportiu estan implicats el cos i la ment, que ha de funcionar com un binomi. Per tant, per millorar el rendiment esportiu els dos han de treballar conjuntament.

Els consells que ens brinda Lucía Barca són, en primer lloc, una bona alimentació. Considera que la nutrició és “imprescindible pel bon rendiment”. Dur una dieta saludable i variada, que aporti els nutrients necessaris i s’adapti a les necessitats de l’esportista: carbohidrats per a mantenir els depòsits de glucògen plens i tenir una major resistència”.

Però també ens parla de la importància d’hidratar-se bé, que és “clau”, ja que la desnutrició augmenta els riscs de patir lesions i disminueix el rendiment esportiu. Altres factors que influeixen són la disciplina, constància i equilibri.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *