És bo beure cervesa després d’una cursa?

La cervesa és el producte de la fermentació d’una mescla d’aigua, cereal i lúpud. El nivel d’alcohol de la cervesa és baix, entre el 3,5% i el 6,5% del seu volum. Parlam aquesta setmana amb Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers si és bo beure cervesa després de la pràctica esportiva.

Lucía Barca ens explica que segons la Federació Espanyola de Medicina de l’Esport, una beguda ideal de rehidratació hauria de tenir entre un 6% i un 8% d’hidrats de carboni, un contingut moderat de sodi i una certa quantitat de potasi. La composició de la cervesa s’ajusta bastant bé a aquestes característiques.

Això sí, Lucía destaca que el gran inconvenient que té la cervesa com a beguda de rehidratació després de l’entrenament és el seu contingut en alcohol que no recomana el seu consum per part dels esportistes. L’alcohol pot alterar diverses funcions corporals i compromet la salut i el rendiment de l’esportista.

Entre els efectes de les begudes amb alcohol en el nostre organisme, Lucía Barca destaca que inhibeix l’hormona antidiurètica (ADH) afavorint la deshidratació, produeix vasodilatació, augmentant la pèrdua de líquids per evaporació i interferint en els mecanismes centrals de termirregulació, afecta al metabolisme dels carbohidrats, disminuïnt els nivells de glucosa en la sang i dificultant l’emmagatzematge de glucògen en el múscul.

També afegeix Lucía Barca que afecta negativament a la qualitat de la son, impedint una correcta recuperació entre els entrenaments.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *