Córrer és saludable pels cartílags?

Quan parlam del cartílag ho feim d’un teixit ferme, però flexible, que cobreix els extrems dels ossos d’una articulació. També dona forma i suport a altres parts del cos, com les orelles, el nas o la tràquea. El cartílag sa ajuda a moure’s.

Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Feim Kilòmetres destaca que “en un primer momento del desgast d’un cartílag es pot observar que les fibres superficials, normalment situades en paralel, comencen a desfer-se o aixecar-se del cartílag. A aquest procès se l’anomena fibrilació”.

A l’hora de parlar de les causes d’aquest desgast, Lucía Barca destaca que hi ha diverses causes: causes anatòmiques o genètiques. Però també el patiment mecànic que desgasta el cartílag o factors químics, traumàtics i enfermetats que desgasten el cartílag articular. Les intoxicacions dels teixits, els traumatismes i les enfermetats específiques provoquen mals ambients per a que el cartílag articular pugui mantenir-se sa o acceleren el seu procès de desgast.

Per això, Lucía conclou que, d’acord a l’evidència científica contrastada, córrer no és dolent pels cartílags. De fet, “és bo per mantenir una bona vascularització i ens diuen els estudis que l’impacte controlat és bo i necessari“.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *