Maties Tugores i Carlos Marsa ens conten com el fred pot arribar a enganxar amb el mètode Win Hoff

Encetam aquest any nou 2023 parlant amb Maties Tugores i Carlos Marsa. Ells dos, juntament amb Toni Payeras, neden tres vegades per setmana sense neoprè. Durant tot l’any i en aigues obertes. Neden des Caló des Macs a Cala Major anar i tornar. 2.500 metres aproximadament. Són seguidors del mètode Win Hoff i diuen que el fred pot arribar a engantxar.

Maties explica que la idea sorgeix de quan va acabar el confinament a l’any 2020: “No sé si recordau que quan ens deixaren sortir al carrer els poliesportius estaven tancats i només es podia nedar a la mar. Quan va arribar el fred varem estirar la temporada d’anar fora ‘plàstics’. Ferem la broma de veure quan tardaven en llevar-mos el neoprè”.

“Al principi hi havia dies que nedavem cada dia a la mar però després amb els nins i la feina només hi podiem anar nomes 3 o 4 dies. L’altre dia varem conèixer un australià que va voler apuntar-se a nedar amb nosaltres. Hi ha nines i al·lotes que també s’apunten”, explica Maties.

Carlos, per la seva part, conta que “jo vaig començar també al principì a l’estiu després del confinament. És el tercer any que tocam l’aigua a l’hivern. Improvisam la distància perque a vegades la ment traiciona al cos i moltes vegades les ganes no són les que un voldriem”.

Escolta l’entrevista completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *