Laura González pateix endometriosi: “Ho passo molt malament, però amb capet i caràcter se’n pot sortir”

Laura González és una apassionada de les curses per muntanya i també de la fotografía. Ha sabut conjugar aquestes dues passions i, de fet, seves són moltes de les fotos que surten publicades de les diferents curses que es fan a les Illes Balears.

Pateix endometriosi, una malaltia crònica que provoca el creixement descontrolat de la cara interna de l’úter. Malatia que ha volgut visibilitzar amb el repte de la Via Verda: “Vaig fer la Vía Verda el 26 de desembre i vaig superar la meva millor marca“, destaca molt satisfeta davant els micròfons de Feim Kilòmetres.

La mallorquina ens conta la seva història de superació. Pateix endometriosi des de fa quasi 10 anys, el que, poc a poc, li ha anat condicionant el seu dia a dia: “Se’m va diagnosticar fa nou anys aquesta malaltia i enguany m’he decidit fer-ho públic perque per setembre vaig tenir una recaiguda molt forta que em va afectar fins i tot a la feina i vaig dir ‘Fins aquí'”, explica.

Tot i les dificultats i els contratemps que s’ha anat trobant, Laura González ens mostra la seva cara més optimista: “Amb molt de capet, amb molt de caràcter i posant tot de la teva part se’n pot sortir“.

“A nivell intern em trobo malament perque pel brot que vaig tenir es fa difícil. En nou anys he passat pel quiròfan diferentes vegades. Fa unes setmanes hauria d’haver començar a entrenar i no puc. És una malaltia tabú, infravalorada, que no se’n parla. S’està lluitant per a que es conegui. Un dolor menstrual no ha de fer mal fins al punt de tenir que començar de zero cada dia. Ho passo bastant malament“, destaca.

Laura González destaca que “aquesta malaltia m’afecta molt en la meva planificació per sortir a córrer. Com li diré als que me conviden a sortir a córrer que sí? Si no puc! No puc aixecar-me del llit. Quan em convidaven a córrer i tenia mal deia que no podia. Posava qualsevol excusa: que tenia un torn a la feina, un dinar familiar…”.

Escolta l’entrevista completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *