La història de Chuck Yeager, el primer humà en superar la velocitat del so

300 metres per segon és la velocitat del so, un equivalent a 1.230 kilòmetres per hora. Amb Carlos Suñer parlam del primer home que va trencar aquesta barrera en avió: Chuck Yeaguer, dels EEUU. Ho va fer el 1947. Era un destacadíssim pilot de guerra a la Segona Guerra Mundial. Com a conseqüència d’aquest èxit una neixent N.A.S.A. va començar a planificar la possibilitat de preparar pilots per viatges espacials.

Carlos Suñer ens explica Tom Wolfe, bon novel·lista i periodista destacat va fer una investigació molt exhaustiva sobre aquest projecte i el resultat va ser una novel·la en la qual es reprodueix el millot que pot com va ser aquest procès. La novel·la es va titular ‘The Right Staff”) i es va publicar el 1979. En castellà, per una bona pel·lícula del 1983, es coneix com ‘Elegidos para la gloria’.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *