Com afecta el cicle menstrual a les esportistes?

El cicle menstrual comença en el primer dia de la menstruació, acaba el dia anterior a la següent menstruació i sol durar entre 25 i 35 dies. Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers, ens dóna una sèrie de consells per a que aquest fenòmen afecti menys a les esportistes.

“Durant la primera part del cicle, l’estrògen causa el creixement del revestiment de l’úter i és durant aquest periode que els nivells d’estrògen a la sang arriben al seu màxim”, explica de forma introductòria Lucía Barca.

La tècnica destaca que “durant la fase menstrual poden aparèixer alguns síntomes com estrebades, mal de cap o debilitat que poden afegir dificultats a la motivació per entrenar“. Un cop finalitzada la primera fase, arribaria la part folicular “on la glàndula pituitaria segrega l’hormona foliculoestimulant (FSH), que estimula els ovaris per a la producció d’ovocitos”.

Lucía Barca explica que “és clar” que la majoria d’esportistes noten aquests canvis. “Varia d’una esportista a una altra, però sí que és cert que les hormones ens regulen tot i científicament s’ha demostrat que aquests nivells d’energia van variant”.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *