Què són els exercicis excèntrics?

De què parlam quan ho feim dels exercicis excèntrics? Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers ens explica que els exercicis excèntrics “són aquells mitjançant els quals desacceleram la càrrega externa“. És a dir, “cerquen mantenir la contracció del múscul mentre avança cap a l’estirament del múscul”.

Entre els beneficis que ens aporten, la gallega destaca que “aconseguim una major força, es creen noves fibres i ens fan més resistents, a més de protegir les nostres estructures musculars i tendinoses”.

D’altra banda, explica que dur a terme exercicis excèntrics “pot reduïr la necessitat de realitzar entrenaments dedicats a la flexibilitat“. A més, condueixen a un menor risc de lesions: “Això és fonamental, els exercicis excèntrics enforteixen no només els músculs, també els teixits conectius del cos”, explica Lucía Barca.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *