Per què ens baixen les defenses i ens cansam més?

Per què en determinats moments de l’any ens baixen les defenses i esteim més cansats? Ho parlam amb Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers.

Lucía destaca que és possible identificar quan les defenses del nostre organisme estan baixes quan el nostre cos dóna senyals de que no aconsegueix batre eficientment les infeccions com els virus o les bactèries: “el sistema immunològic correspon al conjunt d’òrgans, teixits i cèl·lules que actuen de forma conjunta amb l’objectiu de combatre els agents invasors”.

Què pot debilitar el nostre sistema immune? Lucía ho té clar: “Molt freqüentment les situacions d’estrés i ansietat, una alimentació inadequada, la falta de descans i això també pot provocar enfermetats cròniques com el SIDA, el lupus, el càncer o la diabetis”.

Com podem augmentar les defenses? Per a l’especialista el que cal és fer exercici diari, un entrenament adequat, però també posar el focus en els hàbits d’alimentació, donant preferència al consum d’aliments frescos i cuidar les hores de son.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *