Tonina Bergas vol ser la primera balear en pujar un 7.000

Tonina Bergas té 48 anys i és una apassionada de la muntanya en el seu sentit més ampli. Una passió que sempre ha tingut, però que tot just fa dotze anys va començar a viure de manera més intensa. Senderista, corredora, escaladora, s’ha convertit en una penyalera de cap a peus. El passat mes d’abril va coronar el Mera Peak, un cim de 6.476 metres, i ara ha inciat ja el compte enrere per a l’expedició al Himlung Himal, també a l’Himalia i que serà seu primer cim de més de 7.000 metres.

Estic bastant liada amb la preparació perque tenc poc temps. Vaig arribar pel mes de maig i vaig decidir al mes de juny participar en aquest repte. És una expedició per preparar en dos o tres mesos i ara estic entrenant i cercant patrocinadors”, explica Tonina.

Duu molta muntanya acumulada, coneix bé els Pirineus, també ha fet el Mulhacén, a Sierra Nevada, el Fuya Fuya als Andes Ecuatorians, a Turquia va superar els 5 mil metres, ara, amb el Mera Peak ha superat els 6.000 però aconseguir fer cim al Himlung Himal seria per a ella un punt d’inflexió en la seva trajectòria dins l’alpinisme.

“Sabia que si m’anava bé la darrera experiència tenia moltes opcions de voler fer després un 7.000. Fa tres anys que ho volia fer, però abans del confinament no va ser possible. Enguany ho volia fer sí o sí”, explica.

“Fer cim al Himlung Himal seria un punt d’inflexió en la meva trajectòria. Fins ara havia fet més trecking o senderisme, però no alpinisme. Sense adonar-me’n estic provant alçades importants. La pujada al Himlung serà sense oxígen”.

Escolta l’entrevista completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *