Quines són les causes de les rampes musculars?

És possible que a vegades, quan tornes de practicar esport, notis unes rampes (o calambres en castellà) a les plantes dels peus. Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers, reconeix que, sobre les causes d’aquestes rampes, “els científics encara no coneixen exactament per què ocorren, però el més comú es que es produeixin després d’una llarga jornada d’exercici físic”.

Lucía explica que “les rampes musculars normalment apareixen als esportistes a causa d’una pèrdua excessiva de líquid. Quan feim exercici suam i expulsam minerals que els nostres músculs necessiten per funcionar. Aquesta deficiència de minerals causa contraccions musculars que coneixem com rampes”.

Per evitar les rampes, Lucía Barca explica que “és necessari hidratar-se bé per evitar una pèrdua de sals que ens pugui generar aquestes rampes. Jo recoman reposar els electrolits que hem perdut després de fer exercicis amb una beguda energètica o un suplement d’electrolits i menjant habitualment aliments que contenen potassi i calci”.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *