‘La Batalla d’Alger’: Kilòmetres d’acció en recerca de la llibertat

Una setmana més entram a la sala de cinema amb Carlos Suñer, professor, corredor i crític cultural de Feim Kilòmetres. En aquesta ocasió parlam de La batalla d’Alger. Pel·lícula del 1966 amb guió i direcció de Gillo Pontecorco. Kilòmetres d’acció, revolució, repressió… i recerca de camins cap a la llibertat.

L’objectiu del govern francès és frenar les accions terroristes de la FLN. Envien brigades d’alta formació dirigides pel tinent coronell Philip Mathie. Heroi de guerra que arriba amb les idees clares de com actuar contra els activistes àrabs. El tinent coronell Philip Mathie té clar que per destruir, per acabar amb el Front d’Alliberament Nacional han d’eliminar el cap pensant de la oraganització, que compara amb un ténia.  Cuc paràsit de l’intestí dels humans i d’altres vertebrats, gairebé sempre solitari, de cap petit i cos llarg, pla i compost de nombrosos segments.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *