Com afecta l’alcohol als esportistes?

Tots sabem que els esportistes tenen unes limitacions a l’hora de fixar la seva alimentació. Però com afecta l’alcohol als esportistes? Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers ens treu de dubtes.

Lucía explica, en primer lloc, que “el consum d’alcohol, en qualsevol de les seves variants, influeix negativament en el rendiment, la forç i la coordinació“. A més, afegeix que “l’etanol, present en les begudes alcohòliques, afecta al sistema nirviós, poguent provocar un primer moment d’eufòria, però posteriorment provocant un imminent moment depresiu”.

A tot això, la coach nutricional resalta que “l’alcohol actua com a diurètic, el que pot provocar una deshidratació durant la pràctica esportiva”. A més, cal destacar que l’alcohol engreixa. I engreixa molt. “El potencial calòric de l’alcohol és molt alt. Per cada gra d’alcohol s’ingereixen 7 calories buides, és a dir, que no tenen nutrients”, explica Lucía Barca.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *