Què són les fractures per estrès?

Una setmana més obrim consulta amb Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers. En aquesta ocasió, Lucía ens parla de les fractures per estrès. Un tipus de lesió “que es produeix a la part més externa de l’òs com a resultat de l’execució repetida de la mateixa càrrega en una regió específica”.

Lucía explica que aquests moviments “poden provocar fatiga i desequilibri de l’actividad entre els osteoblasts, que són les cèl·lules encarregades del desenvolupament de l’òs, així com els osteoclasts, cèl·lules encarregades de la remodelació de l’òs.

La fisioterapeuta destaca que “aquestes fractures poden oc´´orrer a qualsevol òs del cos, però els ossos del peu solen ser els més afectats”.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *