Irati Matas: “Arribar a meta és indescriptible, però la salut és el primer”

Campiona de Balears de triatló de mitja distància, campiona de Balears de triatló olímpic, campiona d’Espanya de duatló. Dominadora també a moltes de les curses per muntanya. La triatleta i corredora tot terreny Irati Matas, de 26 anys, ha anunciat la retirada de la competició degut a la síndrome del trencanous. Una malaltia que la incapacita per l’activitat d’alta intensitat. Una decisió molt meditada però necessària.

“Estic assimilant una mica la situació i pensant en el futur per sortir-ne i poder tornar de nou a la competició”, destaca en la seva primera resposta a Feim Kilòmetres.

L’atleta pitiusa explica el malson que ha viscut durant els darrers mesos, quan a les proves mèdiques no li podien detectar el que tenia exactament: “En les proves metges era molt dur perque tenia mal però no es sabia el que era. Això era el més dur, perque es pensaven que era mal psicològic”.

Matas explica que “al principi vaig pensar en deixar de fer bici. No podia fer més de 2 hores perque em començava a fer mal, s’inflava la panxa. Aquest mal s’anava acumulant fins que tenia febre”.

La corredora reconeix que trobarà a faltar la competició, però ara s’ha de recuperar abans de tornar a pensar en les curses: “La satisfacció d’arribar a la meta és indescriptible, però la salut és el primer“.

Escolta l’entrevista completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *