Haftu Teklu revalida victòria i marca nou rècord de Mitja Marató de Barcelona

  • L’atleta etíop guanya per segon any consecutiu i estableix nou rècord de l’eDreams Mitja Marató Barcelona parant el cronòmetre en 59’06.
  • En categoria femenina la kenyana Margaret Kipkemboi s’imposa en una gran cursa creuant la línia de meta en 1.05.26.

Barcelona ha viscut una gran festa del running amb la celebració de la 32ena edició de l’eDreams Mitja Marató Barcelona, que ha reunit aquest matí a més de 13.500 corredors i corredores d’arreu del món.

Haftu Teklu ha controlat des de l’inici

Els pronòstics no han fallat i l’etíop Haftu Teklu de 27 anys, guanyador de la passada edició de la cursa, ha revalidat el títol. Amb l’ajuda d’una llebre, el grup capdavanter format pel mateix TekluTitus MbisheiBerhane Tesfay, Ali Chebures o Chala Regasa entre d’altres han superat el km 5 de cursa en 14.12. El mateix grup superava el km 10 amb gran fortalesa en 27.54, setze segons més ràpid que en la passada edició, mostrant grans possibilitats d’establir un nou rècord. Els líders seguien junts fins al km 15, superant-lo en 41.54,  moment en el qual la llebre que els acompanyava els deixava sols per afrontar els últims quilòmetres de cursa. Finalment en un gran esprint a la recta final, Haftu Teklu s’imposava de nou establint la fantàstica marca de 59.06, nou rècord de l’ eDreams Mitja Marató Barcelona, 33 segons per sota de l’anterior rècord.

Amb aquesta marca Teklu assoleix la 9ena millor marca de l’any en la distància. La segona posició ha sigut per Chala Regasa qui creuava en 59’10 i completava el podi Elvis Cheboi en 59’15.

Haftu Teklu: “Ha sigut una cursa fantàstica, el temps ha sigut ideal per córrer ràpid, em sento molt feliç. He entrenat molt dur per tornar a guanyar aquesta cursa. Barcelona és una ciutat que m’encanta, meravellosa, he sentit el caliu i els ànims del públic des del començament. És un circuit equilibrat amb zones molt ràpides, l’any vinent repetiré sense cap mena de dubte.”

“He sentit el caliu i els ànims del públic des del començament”

En categoria femenina, a gran cursa pel grup format per Margaret Kipkemboi i Gete Alemayehu. La corredora kenyana i etíop respectivament, superaven el km 10 en 30.58, ja despuntant davant de les seves rivals a les que deixaven 33 segons pel darrera en aquest punt. Kipkemboi s’ha despenjat al km 15 que superava en 46.22 i deixava enrere Alemayehu, per acabar creuant la meta d’arribada en 1.05.26. La keniana assoleix la segona millor marca femenina de la cursa barcelonina i cinquena millor marca de l’any en mitja marató. El podi femení l’han completat la corredora etíop Gete Alemayehu (1.06.37) i Asnakech Awoke (01.09.34).

Margaret Kipkemboi, la més ràpida.

Margaret Kipkemboi: “ Estic molt contenta per aquesta victòria, en la que he aconseguit, a més a més, establir una fantàstica marca en aquesta distància. El circuit és molt ràpid, tot i el vent m’he sentit molt còmode. Des que vaig trepitjar aquesta ciutat, el meu somni era guanyar aquesta cursa, així que ha sigut una jornada magnífica.“

Més de 13.500 participants han format part d’una gran jornada  que ha comptat amb un 35% de participació femenina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *