Trail del Nord

Falten pocs dies per la primera marató de muntanya del 2022.
La primera que sols és un fitó al camí (a milestone), un punt de referència sols per saber on sóc… però, a qui no l’emociona enfrontar-se a aquesta cursa? L’altre edició fou èpica!

Aquests 48k sols són un tabalet sobre el què pujar, per veure les muntanyes de Morzine…. Això em dic a mi mateix (encara que no m’ho crec) la llarga distància té cosa hipnòtica, és un viatge físic i mental, una experiència per gaudir del patiment.
Són hores per estar amb tu mateix, unes hores en las que acabaràs maleint el haver-te apuntat, però aquesta frustració i desesperança donarà pas a l’eufòria i emoció quan vegis que t’atraques a Fornells . Enrere quedarà la sortida i el fred del matí a Cala Morell, l’arribada a La Vall, lloc on verdaderament comença la cursa i el ràpid Pla de Mar; aquí sempre recordes en Ballesteros que et diu “a Pla de mar s’ha de córrer” i corres cap els Alocs, allà la bogeria de deixar el camí per anar a Santa Àgueda.

Són hores per estar amb tu mateix, unes hores en las que acabaràs maleint el haver-te apuntat…

El camí d’asfalt no t’agrada, però et prepararà pel sofriment a la calçada romana que porta a dalt. És una pujada dura, però, si tens forces.. ni caminis, fes cim i corre i gaudeix de la baixada. Baixa com tu saps “no freno, perquè res em fa enrera” i no frenis perquè després ve Mordor, ves a Mordor sense por, sí, amb respecte, gaudint de la noia més maca del bar…. Puja, baixa, puja i baixa, és Mordor… però també ets tu i és el teu tram de la cursa. T’encanta Mordor. A Binimel·là, ja el cansament, portes moltes hores, el camí és més fàcil i monòton, però l’ànim pot decaure. Així que a Binimel·la, a l’avituallament, got de cola, grapat d’avellanes i escopetajat cap a Tirant, avançament de Fornells.

Aquesta frustració i desesperança donarà pas a l’eufòria i emoció quan vegis que t’atraques a Fornells


Carretera, 4 kms, ja està. Vas cap al camp, Las Arenas, on espera en Dino. Els cotxes que es creuen amb tu toquen el clàxon per animar-te i funciona. Somrius. Ho veus. Vas on hi ha els teus amics, on el desànim no pot ferir-te, una altre vegada t’has enfrontat a la llarga distància i una altre vegada has arribat en pau. Ves i beu la teva cervesa, avui te l’has guanyada… però no deixis d’escudrinyar l’horitzó, on hi ha la ultra, la Spartan de Morzine.

One Response

  1. Excelent article, amb un vocabulari exquisit. Molt cert tot el que explica referent a les sensacions que hom pateix en les curses d’ obstacles o en els trails de llarga distància .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *