Jacobo Parages: “L’ésser humà té una enorme capacitat de creixement des del dolor”

Hi ha històries que són tot un exemple de superació. Jacobo Parages pateix una malatia reumatològica crònica anomenada espondilitis anquilosante.  Un trastorn de l’organisme que afecta a gairebé a totes les parts del cos, sobretot a la columna. Qualsevol gest es pot convertir en una tortura. El simple fet d’aixercar-se del llit és una odisea.  Ni dormir aconsegueix evadir el dolor.

Jacobo Parages ha passat de dormir assegut per aquesta malaltia, a gairebé no poder aixecar-se, a fer la volta el món, creuar l’Estret de Gibraltar i enllaçar Mallorca i Menorca per lluitar contra la leucèmia infantil.

Reconeix que “jo tenia un somni. Per a mí donar la volta al món era un somni. Quan els somnis són més grans que les pors es compleixen”. Dels seus viatges Parages destaca que “Si qualque cosa he après és que l’ésser humà és increïble. Així ho vaig comprovar a diferents països. El món és ple de gent bona disposada a ajudar-te”.

Parages duu a terme una interessant reflexió: “L’ésser humà té una enorme capacitat de creixement des del dolor i l’adversitat. Hem d’encaixar els cops de la vida i fer-mos forts”.

Escolta l’entrevista completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *