Quins són els criteris per distingir curses per muntanya i trailrunning?

Encetam 2022 amb un tema que ve d’enrere. Sobre la taula, una vegada més, les competències que pertoquen a les Federació de Muntanyisme i Escalada, per una banda, i a la Federació d’Atletisme, per altra, en la organització i gestió de curses a les illes balears.  Ara més que mai, tant el Tribunal Superior de Justicia de les Illes Balears (TSJIB) com l’Audiència Nacional obliguen a distingir entre curses de per muntanya. El que no queda clar encar és quins són els criteris.

Segons la direcció general d’Esports són Curses per Muntanya aquelles que superin la cota dels 600 metres i són curses de TrailRunnuing aquelles que en cap moment podran superar la cota dels 600 metres. Davant aquesta resolució la Federació de Muntanyisme i Escalada va interposar un contenciós adminstratiu davant el Tribunal Superior de Justifica de les Illes Balears on demanava que no es tinguessin en compte aquests criteris. 

D’altra banda, l’Audiència Nacional en resposta a un altre recurs d’apel·lació presentat també per la Federació de Muntanyisme i Escalada de les Illes Balears, juntament amb altres Federacions autonòmiques, estableix ara altres criteris que tenen a veure amb altres aspectes i no tant amb els metres de desnivell de la cursa.

Parlam amb Xisco Fanals, president de la Federació de Muntanyisme i Escalada, així com amb Biel Gili, president de la Federació d’Atletisme per sortir-ne de dubtes.

Escolta l’entrevista completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *