Com reprendre l’activitat física després de la COVID

Encetam l’any obrint consulta amb Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de MenorcaTrainers. La incidència de la COVID-19 està pels núvols. Segons les dades de la Conselleria de Salut i Consum, a Balears gairebé tenim 156.955 casos confirmats. Una incidència acumulada a catorze dies de 2.463 contagiats.

Moltes d’aquestes persones que ens escolten són gent acostumada a l’actividad esportiva, sigui quina sigui. En funció de la càrrega viral algunes persones tindran símptomes lleus. En qualsevol dels casos, una vegada recuperats i després de la quarentena el moment per reprendre de l’activitat quin és?

Lucía Barca destaca que s’ha de tornar “progressivament” i sobretot “escoltant el nostre cos. L’esport és salut i és molt important reprendre l’esport o començar a fer-ne”.

El que determinarà la tornada a l’exercici físic és “la intensitat en quant als símptomes que ens hagi provocat la COVID. En els casos dels asimptomàtics, és important tornar de forma progresiva i en pocs dies tornarem al ritme habitual”.

La fisioterapeuta destaca que ´és molt important “cuidar l’alimentació i la hidratació“.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *