‘El Lute’: una vida real, una història de novel·la

Entram a la sala de lectura, reconvertida també avui en sala de cinema. La història d’Eleuterio Sánchez, El Lute. Un vida real convertida en novel·la a partir de les memòries del mateix protagonista. Camina o revienta del 1977  i Mañana seré libre del 1979, dues novel·les adaptades després al cinema per Vicente Aranda.

Carlos Suñer destaca que aquest home es mereixia una secció fa tens. Sí que en va fer de kilòmetres fugint sempre de la Guàrdia Civil i de tot el sistema repressiu del Franquisme. I encara és més interessant els kilòmetres de lluita i ressistència per negar-se a la resignació i passar de ser un analfabet sense cap estudis a titular-se en dret per la UNED. Fantàstic malgrat que amb moltes ferides internes.

Eleuterio Sánchez va nèixer el 1942 a una barraca (el pare ja estava a la presó). Mai va ser escolaritzat i va viure com a ferrovell i cerca vides (quin personatge per la Picaresca del XVI). Per robar gallines ja va ser empresonat quasi dos anys. Es va fugar un parell de vegades i augmentava la pena.

Escolta la conversa completa


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *