Kiplimo toca el cel: nou rècord del món de Mitja Marató

El corredor ugandès Jacob Kiplimo ha batut aquest diumenge el rècord del món a la Mitja Marató de Lisboa. L’africà, vigent campió del món, ha marcat un nou hite a la història de l’atletisme firmant un temps final de 57 minuts i 31 segons.

Kiplimo, que va finalitzar tercer als 10.000 metres i cinquè als 5.000 als Jocs Olímpics de Tòquio, ha passat els primers 5 kilòmetres en 13 minuts i 40 segons. Posteriorment ha arribat als 10 kilòmetres en un temps de 27:05″. Quan creuava pel kilòmetre 15 el cronòmetre marcava 40 minuts i 27 segons, el temps més ràpid mai registrat. Finalment ha superat totes les expectatives i s’ha adjudicat no només la Mitja Marató, també un nou rècord mundial.

La segona posició de la cursa ha estat per l’etiop Huseyidin Mohamed amb un extraordinari temps de 59 minuts i 39 segons, just per davant del seu compatriota Gerba Beyata Dibaba, que també ha arribat amb el mateix temps. L’alt nivell que s’ha vist a Portugal ho demostra que els nou primers classificats han acabat per davall dels 60 minuts.

Quan a la victòria femenina, l’etiop Tsehay Gemechu s’ha imposat amb un temps d’1 hora 6 minuts i 6 segons. Nou segons per davant de la segona classificada, la corredora de Kenya Daisy Cherotich (1:06:15″). El podi femení a Portugal ha estat per la també kenyana Joyce Chepkemoi (1:06:19″).

Fotografia: World Athletics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *