‘La Costa de los Mosquitos’: literatura de viatges que remou la consciència del protagonista i del lector

Una setmana més, entram a la sala de lectura. Arriba Carlos Suñer, en aquesta ocasió per parlar de la novel·la La costa de los mosquitos, de Paul Theroux.

Les novel·les de Paul Theroux parlen sempre de viatges, però també de les experiències i les vivències que sorgeixen de cada aventura. La costa de los mosquitos, publicada el 1981, la podem considerar també un exemple d’aquesta literatura de viatges exteriors que remouen l’interior del  protagonista i dels lectors?

Una vegada publicada la novel·la, després va ser duita al cinema per Peter Weir, amb Harrison Ford al paper del protagonista. Una adaptació de la novel·la, adaptació més lliure, la trobam també a Captain Fantastic dirigida per Matt Ross i protagonitzada per Vigo Mortensen. Literatura de viatges exteriors que remouen l’interior del  protagonista i dels lectors. 

Com deiem: totes tenen un punt de crítica social, a la vegada que proposen una altra manera de viure, més en comú amb la natura. Però on són els límits?

Per què avui hem de renunciar a les comoditats de la modernitat? I d’altra: com pot ser que el món, la civilització, visqui tant d’esquenes a la natura?

Escolta la conversa completa


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *