El volcà de La Palma obliga a suspendre la Transvulcania

La mítica prova de la Transvulcania, que cada any es celebra a l’illa de La Palma, enguany no es podrà dur a terme. Així ho ha confirmat l’organització per mitjà d’un comunicat a les xarxes socials.

El passat dilluns dia 20 de setembre, el director i coordinador de la cursa, Víctor Martín, confirmava a Feim Kilòmetres que, tot i que el volcà no afectava al recorregut de la cursa, s’havia de tenir en compte el personal i la logística: “Veure un volcà en actiu és atractiu, però la realitat és que darrera hi ha molt de patiment. El nostre pensament està amb tota la gent que ha perdut allò pel que duu tants d’anys treballant i estalviant. Hem de procurar que aquesta gent sigui feliç i prioritzar això a una prova esportiva”, defensava Martín.

Malauradament, l’organització s’ha vist obligada a suspendre la prova: “La catàstrofe que esteim visquent a La Palma, amb centenars de famílies que han perdut les seves vivendes, també negocis, ens impedeix celebrar la Transvulcania 2021, prevista pels darrers dies del mes d’octubre”, explica l’organització.

El comunicat afegeix que “una setmana després d’iniciar-se el procès eruptiu, la lava continua amenaçant infraestructures de la nostra gent, del nostre poble, sense que ningú sigui capaç de fixar una data pel seu final”.

L’organització explica que “va decidir al començament de l’erupció, esperant el temps necessari per a decidir si era possible o no continuar amb la prova, una decisió complexa porque sabem que, a més, d’un espectacle esportiu sempre és una injecció econòmica per La Palma“.

El comunicat reflexiona que “el sentit comú ens obliga a cancel·lar” la prova. Ara els corredors que ja s’havien apuntat tenen dues opcions: o rebre la devolució del 100% de l’inscripció o que aquesta inscripció es traslladi per a l’edició de maig del 2022.

Fotografia: UME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *