Per què els moscards prefereixen la sang dels corredors?

Un dels maldecaps per a molts de corredors durant l’estiu són els moscards. Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de MenorcaTrainers ens obre les portes de la seva consulta per a donar-mos una sèrie de consells sobre com evitar les picades dels mosquits durant aquest periode estival.

Lucía explica que “la inflor que acompanya a les picades dels moscards apareix quan el nostre sistema immunològic respon a qualque cosa que desconeix“. Normalment, explica la infermera esportiva, “la reacció es produeix un o dos minuts després de la picada i sol ser més severa en la primera ocasió”.

Però, per què els moscards estimen tant als corredors? Lucía explica que la raó principal és que es senten atrets pel diòxid de carboni que els corredors solen produir en majors quantitats que la resta: “Si tens una taxa metabòlica més alta, alliberes més diòxid de carboni, com succeeix a molts corredors durant les curses”.

Per a evitar les picades, Lucía ens recomana utilitzar productes repel·lents, tant amb spray com pegats a la roba que utilitzam durant la pràctica esportiva.

Escolta la consulta completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *