Quin és l’origen dels Jocs Olímpics?

En aquesta ocasió anam a les arrels, a l’origen de tot. Al perquè dels Jocs Olímpics. El professor, corredor i crític cultural de Feim Kilòmetres Carlos Suñer ens parla de l’origen dels Jocs Olímpics.

Carlos Suñer ens explica que els primers Jocs es remunten a l’any 776 a.C. Des del primer moment es va acordar repetir la cita cada quatre anys. Era un esdeveniment que servia de treva a les polis hel·lèniques que es trobaven constantment en guerra. De fet, explica el professor, segurament va nèixer de la necessitat de rivalitzar entre Atenes, Esparta o Creta però sense violència.

Entre les disciplines atlètiques hi destacava el Pentatló, que consistia en salt de llargada, llançament de disc, llançament de javelina, cursa a peu i lluita. Eren habilitats pròpies dels millors guerrers.

Carlos Suñer explica que aquest esperit es va recuperar el 1896 amb la iniciativa del Baró Pierre de Coubertain.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *