Els beneficis i inconvenients de córrer per la platja

Hem comentat a vegades que caminar per la platja és un bon exercici per a estimular la circulació, enfortir la musculatura o, entre altres aspectes, prevenir les lesions. Caminar és bo, però és igual de beneficiós córrer per la platja? La fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de MenorcaTraineros Lucía Barca ens obre la porta de la seva consulta per tractar aquesta qüestió.

D’una banda, Lucía explica que “quan una persona corr per la platja realitzes un treball més intens a causa del terreny, ja que com trepitjes arena hi ha una major resistència a la terra ferma”. Un fet gràcies al qual es quemen més calories i enforteix més els músculs de les cames. A més, córrer per l’arena ens permet millorar la respiració gràcies a les baixes presions, la temperatura i l’humitat de la mar.

Però fer exercici vora la mar també té inconvenients. Lucía ens explica que “l’arena de la platja no és plana” i això ens pot jugar en contra. El fet de que la platja no sigui un terreny completament pla “repercuteix en la cursa ja que es corre amb un peu més alt que l’altre, la cadera desnivellada i sempre amb una cama més flexionada”.

Lucía adverteix que “aquest moviment asimètric pot ser lesiu o pots veure’t obligat a forçar una trepitjada més antinatural que t’obligarà a agafar una postura inadequada per a córrer”.

Escolta la consulta completa de Lucía Barca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *