Els esportistes podran fer manifestacions solidàries durant els Jocs

Fa unes setmanes contavem que la Regla 50 de la Carta Olímpica prohibeix als esportistes que participin als Jocs Olímpics dur a terme qualsevol tipus de reivindicació durant la competició, ja sigui social, política, racial o religiosa per tal de preservar l’esperit de neutralitat dels Jocs.

Fa uns mesos, els propis esportistes varen demanar relaxar aquesta Regla 50 per tal de poder reivindicar el ‘Black Lives Matter’ , moviment social contra el racisme, però es va denegar.

Després d’un procès d’estudi, la setmana passada, la Junta Executiva del Comité Olímpic Internacional ha aprovat permetre que abans de les proves els esportistes participants puguin fer reivindicacions amb gests, això sí, sempre que compleixin 3 requisits: que no vagin dirigits cap a persones, països o organitzacions. En segon lloc, que defensin els valors olímpics i que no siguin disruptius (com per exemple, xiular un himne o una bandera).

Escolta la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *