Bob Beamon: el salt que va aturar el món

Carlos Suñer ens acosta un nou capítol olímpic que data de 1968, en concret dels Jocs Olímpics de Mèxic. El professor, corredor i crític cultural de Feim Kilòmetres ens parla de l’al·lucinant salt de Bob Beamon a les Olimpíades de 8,90 centímetres, 55 més que l’anterior rècord que tenia Lynn Davis i més de 70 de l’anterior rècord olímpic.

L’escala de mesura telescòpica que s’estrenava en aquells Jocs no va servir perquè Bob Beamon la va superar.

Es tracta d’un salt de longitud descomunal. Bob Beamon va fer una marca impossible de 8 metres i 90 centímetres i va establir un rècord del món que va durar 22 anys. Una fita que avui continua com a rècord olímpic.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *