Tres moments que han marcat la història de l’olimpisme

En aquesta ocasió Carlos Suñer, profesor, corredor i crític cultural de Feim Kilòmetres ens proposa no un, sino tres episodis de la història de l’olimpisme que han marcat el devenir posterior de la humantiat. 

Parlam de tres casos en que l’incompliment de les normes de manera deliberada per part dels protagonistes va marcar i canviar en certa manera el devenir de la història i va accentuar l’esperit olímpic dels Jocs.  Tres moments en que el cor va passar per davant de les normes i fins i tot de la llei.

Carlos comenta i analitza l’increïble actitud de Luz Long a les Olimpiades de Berlin, recotlzant obertament a Jesse Owens, malgrat sabia que tota la maquinària nazi li cauria a sobre. També recorda la lesió de Derek Redmond a les Olimpiades de Barcelona 92 als 400 metres i la baixada a pista del pare que, ignorant els jutges, el va portar fins a meta.

En tercer lloc, Carlos rememora la meravellosa reacció de Nikki Hamblin (Nova Zelanda) a Rio de Janeiro 2016, quan als 5.000 metres decideix aturar per ajudar a aixecar-se a Abbey D’Agostino (EEUU), qui va quedar lesionada després d’impactar amb ella. La va acompanyar fins la meta, quedant les dues, clar, desqualificades.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *