Com podem entrenar bé i combatre la calor?

Arriba l’estiu i això significa que ens toca viure els dies més càlids de l’any. Parlam amb Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers sobre com podem continuar amb els nostres entrenaments tot i l’augment de temperatura.

Lucía destaca, en primer lloc, que “quan més calor fa major és el repte per a l’esportista ja que el ritme cardíac i la sudoració augmenten, per tant el nostre cos es veu obligat a treballar el doble“. La infermera esportiva considera que “la hidratació és esencial pels corredor, però en època de calor, la necessitat de beure aigua es multiplica per tres”. Això s’explica tenint en compte que “quan pugen les temperatures i l’humitat, augmenta notablement la sudoració i també la pèrdua de líquids, això fa que poguem desidratar-nos”.

Lucía recomana revisar la temperatura del cos abans de sortir a córrer. Però també considera “clau” triar bé el moment del dia per a dur a terme l’exercici per a que no es faci “excesivament dur”.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *