Què podem fer per paliar el dolor lumbar ?

Una setmana més acudim a la consulta de Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers. En aquesta ocasió, Lucía ens parla del dolor lumbar que molts d’esportistes pateixen durants els entrenaments o després de les curses o competicions.

En primer lloc, hem de destacar que és una de las principals causes de les visites mèdiques i de fisioteràpia, sobretot de corredors i d’esportistes de contacte.

Quines en són les principals causes? Lucía destaca que “la seva etiologia és variada i està determinada per multiples factores, que inclouen l’edat, el nivell, les càrregues d’entrenament i la condició física”.

Quant a les lesions que provoquen aquests dolors lumbars als esportistes, Lucía destaca que “s’inclouen una gama amplia de possibles lesiones; des d’aquelles que resulten un traumatisme directe o indirecte, lesions per sobrecàrrega, o les que afectan un segment que presenta canvis degeneratius previs, com artrosis, o hèrnies.

Lucía ens proposa, com a primer remei per a prevenir aquestes lesions, visitar al fisio per a dur a terme una valoració i saber quina és la causa del dolor o lesió muscular per debilitat. Una vegada es tingui la causa, toca fer feina per a solventar-la mitjançant una adequada planificació. Un tractament i uns exercicis per a enfortir i potenciar la mobilitat.

Escolta l’entrevista completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *