Quins riscos tenen els suplements energètics?

Durant la preparació o a la finalització d’una cursa hi ha ocasions en les que els esportistes prenen suplements alimentaris i energètics. Quins riscos o efectes secundaris poden tenir?

Una setmana més, ens obri la seva consulta Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers. Parlam d’aquest tema arran d’un informe realitzat per l’Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica on s’ha constatat que 7 de cada 10 persones consumeixen aquest tipus de suplements alimentaris.

Lucía Barca destaca que “els homes i les dones que utilitzen aquests productes ho fan amb el principal objectiu de millorar l’estat general de la salut”. Normalment, explica Lucía, “els homes utilitzen més batuts, barretes o gels, mentre que les vitamines i minerals són més freqüents en les dones”.

La infermera esportiva acalareix que “la percepció de que per més prendre més vitamines o minerals tindrem una millor salut és falsa“. De fet, explica Lucía, “un excès d’aquests nutrients pot ser perjudicial, com podria ser el cas del calci o el ferro”. En el cas de la vitamina A, fins i tot, pot tenir “conseqüències molt greus“.

Escolta la consulta completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *