Les 5 modalitats esportives noves que hi haurà a Tòquio

Als Jocs Olímpics de Tòquio hi haurà 5 novetats: beisbol o sóftbol, surf, escalada olímpica, karate o skateboarding. Així ho va aprovar l’Assamblea del Comité Olímpic Internacional (COI) a l’agost del 2016. No es tracten d’incorporacions pròpiament dites, sino que el COI va donar l’opció a Tòquio de triar unes modalitats adicionals per a provar-les a uns Jocs Olímpics amb l’objectiu d’innovar i atreure al públic jove. Aquests varen ser els 5 esports triats d’una preselecció previa de 26.

El beisbol ja va ser olímpic entre el 1992 i el 2008 i el softbol entre 1996 i 2008. Aquests dos esports els verem per darrera vegada a Pekin 2008 i van desaparèixer a Londres al 2012. En canvi, la resta són completament nous.

Tots aquests esports tenen garantida la seva presència a aquests pròxims Jocs Olímpics de Tòquio, però no als de París de 2024. El passat mes de desembre, el COI va confirmar que tant el karate com el beisbol i el softbol desapareixeran a París 2024. En canvi, repetiran el surf, l’escalada olimpica i l’skateboarding. A més, s’hi afegirà el breakdance.

Escolta el capítol olímpic complet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *