La importància del magnesi i col·lagen: mite o realitat?

Una setmana més ens obri les portes de la seva consulta Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers. En aquesta ocasió, per parlar quina importància tenen el magnesi i el col·lagen.

En primer lloc, Lucía destaca que el magnesi “és un dels minerals més abundants en el cos humà i es troba distribuit entre els ossos i el teixit muscular”. Entre les seves funcions, explica Lucía, el magnesi “s’encarrega de garantir l’arribada de l’oxígen al múscul“.

Per la seva part, el col·lagen “és una proteína present en el nostre cos”, explica la infermera esportiva. Pels esportistes “el magnesi té una especial importància: la seva presència al teixit muscular és responsable de la transmisió de l’impuls nirviós per mitjà de les fibres, a més d’aportar oxígen al múscul”.

A més, Lucía explica que “el col·lagen és necessari per a mantenir els cartílags i tendons sans, per això és molt important per als esportistes, per a prevenir les lesions”.

Escolta la consulta completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *