Als Jocs de Tòquio hi haurà un abanderat de cada sexe

S’acosten els Jocs Olímpics de Tòquio i ja sabem qui seran els abanderats de la delegació espanyola: el piragüista Saúl Craviotto i la nedadora Mireia Belmonte. La principal novetat d’aquests Jocs en matèria d’igualtat la trobam en els abanderats.

Fa un any, per març del 2020 el Comitè Olímpic Internacional (COI) va decidir modificar la seva normativa per a obligar als Comitès Nacionals a triar un abanderat de cada sexe. Es tracta d’una mesura per a avançar en matèria d’igualtat.

El Comitè Olímpic Internacional preveu que enguany el 48% dels esportistes que participin a l’edició de Tòquio siguin dones, el major percentatge de la història de l’olimpisme.

Escolta el Capítol Olímpic complet

Fotografia: Comité Olímpico Español (COE)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *