Quines limitacions ens marca l’edat per a fer exercici?

Una setmana més obrim consulta amb Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de MenorcaTrainers. En aquesta ocasió parlam de les limitacions pròpies que ens marca l’edat per a dur a terme activitat esportiva.

Lucía destaca que “el perillós per a la nostra salut no és fer activitat física. És important començar progressivament i amb l’assessorament d’un professional”.

Però és cert que els veterans tenen més probabilitats de patir una lesió? Lucía subratlla que “depèn de cada persona“. La infermera defensa que “els estudis científics ens diuen que hi pot haver major predisposició a partir dels 40 anys, sobre tot de lesions degeneratives, però, d’altra banda, també hi sol haver millor preparació i planificació. El corredor veterà coneix millor el seu cos”.

Lucía dóna la raó als qui creuen que el rendiment esportiu empitjora amb l’edat: “Això sí que es cert. El rendiment generalment va empitjorant un 1% cada any entre els 30 i 50 anys i un 2% entre els 50 i 75 anys”.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *