Què diu la Regla 50 que impedeix reivindicacions als Jocs Olímpics de Tòquio?

Just hem començat el mes de maig i falten 12 setmanes perquè es doni el sus als Jocs Olímpics de Tòquio. Serà una edició especial a causa de la COVID-19, però també perque el Comité Olímpic Internacional manté vetada qualsevol tipus de reivindicació política, religiosa o racial per part dels esportistes.

La Regla 50 de la Carta Olímpica, que és la norma que regula tot el moviment olímpic, prohibeix, d’una banda, qualsevol publicitat per part dels esportistes dins els recintes. Però també qualsevol manifestació o propaganda política, religiosa o racial en cap recinte dels Jocs Olímpics. En les darreres setmanes molts esportistes han demanat que es flexibilitzi aquesta norma, degut a que es complirà un any de la mort de George Floyd als Estats Units.

Analitzam què podran fer els esportistes aquest estiu als Jocs Olímpics davant aquesta situació i quines poden ser les conseqüències en cas de que algú dugui a terme una reivindicació política, religiosa o racial.

Escolta la conversa completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *