La importància de la hidratació abans, durant i després de l’entrenament

Obrim consulta amb Lucía Barca, fisioterapeuta, infermera esportiva i coach nutricional de Menorca Trainers. En aquesta ocasió, per parlar de la importància de la hidratació abans, durant i després de l’entrenament o de la cursa.

Lucía explica que “es requereix la pèrdua d’1,5 o 2 litres de líquid per activar el mecanisme de la sed i aquest nivell de pèrdua d’aigua ja té un impacte seriós sobre el nostre organisme”.

La tècnica de Menorca Trainers recorr a un document del Consejo Superior de Deportes (CSD) on es recomana “beure mig litre de líquid dues hores abans de l’exercici“, ja que “permet un menor augment de la temperatura central corporal i disminueix la percepció d’esforç”.

Igualment, destaca que “durant l’exercici s’ha de començar a beure prest i amb regularitat i aconseguir una hidratació òptima prenguent entre 150 i 300 mililítres de líquid cada 15 o 20 minuts, segons el Col·legi Americà de Medicina Esportiva”.

Quan acabem l’activitat física, afegeix Lucía Barca, “s’han de reposar les pèrdues prenent entre 450 i 675 mililítres per cada 0,5 kilos de pes perdut”.

Escolta la consulta completa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *