La vitamina D pot ser la gran aliada dels esportistes

Una setmana més, la fisioterapeuta, enfermera esportiva i coach nutricional de MenorcaTrainers, Lucía Barca, ens apropa alguns secrets de l’alimentació pels esportistes. En aquesta ocasió, ens parla de la importància de la vitamina D, un nutrient del que se’n parla poc però que és imprescindible pels esportistes.

Barca explica que “aquesta vitamina ens ajuda a enfortir els nostres ossos, el sistema immunitari i a reduïr l’inflamació”. A més, afegeix, que “hi ha noves evidències científiques que suggereixen que també pot combatre les infeccions respiratòries i reduïr el risc de patir algun tipus de càncer”.

La coach destaca que aquesta vitamina és present en aliments com el peix, la llet o els fongs. A això Lucía Barca afegeix que prendre el sol entre 5 i 15 minuts cada dia ajuda a mantenir el dipòsit de la vitamina D en nivells adequats.

Escolta l’entrevista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *