Forcades: “Si no fos competitiu a les curses de casa, no ho podria ser a la Copa del món”

Cinc curses de nivell internacional en dos mesos i mig. És a dir, una cursa cada quinze dies i , lluitar sempre pel podi és a l’abast de molt pocs. Un d’ells és Alejandro Forcades.

Acaba d’arribar de Limone, a Itàlia, de la gran final de la Skyrunning World Series. Recorregut de 27 kilòmetres, poc més de 2.600 metres de desnivell.

Era una carrera decisiva pel resultat final de la Copa del món ja que aquí els punts valen doble. La victòria i el títol ha estat pel japonès Ruy Ueda, el segon lloc pel català Oriol Cardona. Però, fins el darrer dia tampoc els ho ha posat fàcil.  “Si m’anava molt bé, em podia atracar al Top10 però em va faltar frescura. Aquest mesos he fet massa curses. Igualment ho vaig donar tot”

“No pots ser per tot. El més important és esollir bé el calendari i tenir clar l’objectiu”

Forcades ha participat haquets 2019 al circuit de la Skyrunning World Series (28) i també al circuit de la Golden Series (17). Ara té clar que ser a les dues competicions “és molt complicat”

Cinquè lloc a Zegama, segon millor espanyol superat nomes per Kilian Jornet, novè classificat a Comapedrosa i  sisè lloc a Sky Pirineu, campió d’Europa per seleccions, cinquè d’Europa en individual a Val Bognanco, Itàlia . En aquest sentit afirma que “no entenc que curses com les de Zegama i el Campionat d’Europa no formin part de la Copa del món” I afegeix “Zegama és la millor cursa del món. No entenc que no formi part de les World Series”

El 2017 va ser campió de balears de Curses per Muntanya. Dos anys després ha tornar disputar la final de la Copa del món. “Si no fos competitiu a les curses de casa, no ho podria ser a les de Copa del món on el nivell es multiplica”

Joan Martí entrevista Alejandro Forcades a Feim Kilòmetres 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *