Seven: pel·lícula de suspens carregada de simbolismes on l’estil de córrer defineix cada personatge

Seven és una pel·lícula estatunidenca del 1995 dirigida per David Fincher i coprotagonitzada per dos grans de l’escena Morgan Freeman i Brad Pitt. La veritat és que dues estrelles així tapen una mica els actors de repart.  Però déu ni do: Gwyneth Paltrow i Kevin Spacey. Entre el cartell i l’argument la pel·lícula ho tenia tot per triomfar….

Pel·lícula de terror, de suspens carregada de simbolismes i on el fet de córrer defineix també als personatges.

Ens aturam en una de les primeres escenes. El tinent Somerset (Morgan Freeman) explica que estan davant un criminal messiànic i descobreix que seran 7 els cadàvers, perquè 7 són, segons la Bíbila, els pecats capitals.

Els dos detectius corren rere la pista de l’assassí. Arriben al seu apartament. Pèro els sorpren, els dispara i comença la persecució…

La persecució transmet pura adrenalina. Però és una mica el que ja comentaves. El córrer llastimós de Freeman i el córrer frenètic de Pitt contrasten amb la pau i serenor de l’assassí.

 

La persecució no du enlloc. És finalment l’assassí qui s’entrega a la policia.  L’assassí entra comisaria i diu: Are you looking for me? Me cercau a jo?

El redueixen, l’emmanillen i ell afegeix: I like to speak with my lawyer. M’agradaria parlar amb el meu advocat. És aquesta extranya pau interior emblancada de cinisme el que el converteix en un psicòpata de manual..

John Doe està detingut. La pel·lícula camina ja cap el desenllaç i ell, emmanillat i aïllat dins el cotxe policia fa aquest discurs…

Sabem que és un psicòpata assassí sense escrúpolss, però incrimina les seves víctimes de tal manera que, fins i tot, pot fer dubtar l’espectador..

L’escena final és l’obra mestra del psicòpata i del guionista.

Seven. Un clássic. Pel·lícula estatunidenca del 1995 dirigida per David Fincher i coprotagonitzada per dos grans de l’escena Morgan Freeman i Brad Pitt, juntament Gwyneth Paltrow i Kevin Spacey.

Escolta aquí l’anàlisi de Carlos Suñer 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *