Tolo Fiol: “Han estat 35 hores de patiment”

246 kilòmetres d’Atenes fins Esparta en homenatge al mític i llegendari Fidípides. És el recorregut que ha fet Tolo Fiol amb un temps de 35 hores i 23 minuts. “Han estat 35 hores de patiment” afirma el corredor de Sa Pobla.

Durant el recorregut dels 246 kilòmetres ha trobat asfalt, terra, muntanya. Sí bé diu que “el 95 per cent ha estat asfalt”

Ha creuat el Canal de Corint, ha pujat el cim del Parthenion a 1.200 metres. Però el que no oblidarà mai són els primers instants de carrerera.

“La sortida des de l’Acròpolis d’Atenes posa la pell de gallina”

 

“Ara mateix estic fent aquesta entrevista dins l’estadi olímpic. Això és increïble”

 

Arribar, besar els peus del rei dels espartans i beure després l’aigua sagrada. Tot un ritual de llegenda que defineix com “increïble i molt emocionant. Quan arribes te surt tot. És brutal. Fins i tot veus gent que plora”

 

Tolo Fiol és el vigent campió d’Espanya màster 50 dels 100 km. A més va fer rècord d’Espanya de la seva categoria (07:25:24). Haver participat a una cursa de 100 kilòmetres és un de les condicions indispensable per disputar l’Spartathlon.

Escolta aquí l’entrevista.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *