Shackleton, la mare de totes les aventures i heroïcitats

L’expedició Transantàrtica  encapçalada per Ernest Shackleton ha esdevingut una de les històries de supervivència més increïbles de la humanitat.  Aquesta és “la mare de totes les aventures i heroïcitats” diu Carlos Suñer

Shackleton era un explorador agosarat, inquiet amb ànsies gairebé de conquesta. Aconsegueix reunir una tripulació per dur endavant la seva expedició de crear l’antártida amb Endurance. El vaixell quedarpa encallat en el gel. Aquí comença l’odissea.

Aquest primer fragment l’hem extret del documental Shackleton Captain’s o el Capià de Shackleton. Aquí s’explica també a història de Frank Worsley el capità fidel a Shackleton

 En un principi tots anaven a una. Però arriben les discrepàncies. El fuster en cap de l’expedició qüestiona el procediment damunt el gel i s’encara a Shackleton. 

 

 

Aquest fragment pertany a la pel·lícula Shackleton dirigida per Keneth Branagh. La manca de forces deteriora les relacions. La cosa no pinta bé. Però Shackleton compta sempre amb la lleieltat de Worsley. 

Arriba el moment en que Schackleton pren la decisió de sortir a cercar ajuda.  Parteix amb dos homes més. Un d’ells Frank Worsley.

Han d’escalar muntanyes per arribar a l’altra banda d’una illa on creuen que hi ha una factoria ballenera. La resta de l’expedicó aguarda el rescat a l’Illa Elefant. Fragment del documental Shackleton Captain’s o el Capià de Shackleton.

Sense el material adequat per a escalar entre la neu, les opcions de sobreviure en aquesta subexpedició també eren mínimes. 

No es rendeixen i continuen endavant sempre esperonats per Shackleton, que continua amb el propòsit de salvar la tripulació. Així ho recreava el programa de Televisió Espanyola Al filo de lo imposible·

És “la mare de totes les aventures i heroïcitats” diu Carlos Suñer.

Escolta com ho explica a Fem Kilòmetres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *