Carlos Suñer: “Blade Runner és una lliçó de filosofia magnífica”

Blade Runner és una pel·ícula del 1982 dirigida per Ridley Scott. Un dels films de ciència ficció més innovadors de la història del cinema. Tant per narrativa audiovisual, per contingut, per argument i també per la banda sonora.

Aquesta pel·lícula ha marcat la trajectòria del seu director i dels seus dos protagonistes: Harrison Ford i Rutger Hauer.  Potser un poc més més la trajectòria de Rutger Hauer. 

Hem volgut retre homenatge a aquest gran actor Rutger Hauer: l’etern replicant, que va morir aquest passat més de juliol  Conegut sobre tot per Blade Runner,  és el més internacional dels actors holandesos… 

 La pel·lícula és del 82 i situa l’acció a Los Ángeles en el més de novembre de 2019. Esteim ja én l’època dels replicants. Qui sap si els tenim per aquí…

Els replicants són rèpliques humanes, dissenyades pels mateixos humans. La còpia arriba a ser tant precisa, que humans i replicants es confonen. I això, és clar, suposa un problema. 

 

 

A l’inici de la pel·lícula ja assistim a la rebel·lió, sublevació, dels replicants. Aparentment són humans, però només són còpies, rèpliques amb data de caducitat. Però hi ha un problema, els van dotar d’emocions i sentiments.

Com els éssers humans, els replicants també es fan preguntes sobre el perquè de tot plegat. Nexus 6, protagonista interpretat per Rutger Hauer, visita el seu creador: vol saber quan morirà.

 

El monòleg final de Neuxus és un dels monòlegs més coneguts de la història del cinema. Intensitat, pau interiror i dramatisme

El somriure de pau i resignació que precedeix aquestes paraules arriba i emociona a l’espectador, també per la reacció de Deckard (Harrison Ford)

Diu el professor i cinèfic Carlos Suñer que en aquesta escena Blade Runner esdevé una lliçó magnífica de filosofia.

Hi ha diverses teories sobre el títol de la pel·lícula.

Blade Runner. Pel·ícula de culte dirigida per Ridley Scott  protagonitzada per Harrison Ford i Rutger Hauer. Un dels films de ciència ficció més innovadors de la història del cinema. Tot i així, com és habitual, va ser poc premiada. Va ser nominada als Oscars. però el reconeixament i l’èxit van ser posteriors.. 

 Escolta l’ànàlisi de Carlos Suñer a Feim Kilòmetres

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *