Una cursa on guanya el darrer que queda viu

Títol Original: The Long Walk

Autor: Stephen King (amb el pseudònim Richard Bachman)

Any de Publicació: 1979

Idioma Original: Anglès

Altres Obres de l’Autor: El Resplendor, Misery, Carrie”, La Cúpula

 

L’any 1979 i sota el pseudònim de Richard Bachman, Stephen King va publicar La larga marcha, en anglès original The Long Walk

Només el gran Stephen king podia imaginar una novel·la així. Una cursa on guanya el darrer que queda viu..

Una cursa de 100 participants, escollits a l’atzar. I, entre ells, el protagonista: Ray Garraty, que competirà amb el dorsal 47. És el protagonista i empatitzam amb ell. Però cada personatge té el mateix objectiu: guanyar. Tots estan disposats a passar per damunt dels cadàvers dels seus rivals per obtenir allò que desitgen.

Cada personatge té la seva pròpia història i està condicionat per les seves pròpies experiències. De fet, durant la cursa tots experimenten la seva pròpia evolució. Podríem dir que, aquesta novel·la és pel lector com  el precedent del reallity show…?

 

 

 

La cursa no té un nombre determinat de kilòmetres. Però té les seves propies normes: no poden baixar el ritme de 6 kilòmetres i mig per hora. I quan tenen tres avisos reben el passaport. Però tots, o quasi tots, tenen les seves etratègies. 

 

 


Fragment

Avís! Avís al número 88!

Garraty aixecà el cap i va mirar al voltant. El 88 era Stebbins. De Cop, Garraty va tenir la certesa que a Stebbins li donarien el passaport allà mateix, just poc després de la sortida.

 Ha estat molt intel·ligent! Rep un avís quan encara està fresc i així es fa una idea d’on és el limit. Ara resulta bastant fàcil anular aquest avís. Ja saps, si caminam una hora sense rebre un segon avís, l’anterior queda anulat..

 

 

Best Seller  

Segons l’Associació de Llibreters Americans, The Long Walk és un dels 100 millors llibres publicats per a lectors adolescents. Però vaja, tal com hem vist, un llibre que va molt més enllà de ser un llibre per adolescents.  

 

La Llarga Marxa. Té de tot: un argument que enganxar, drama, emoció, però sobretot, convida a la reflexió. Som, per definició, els éssers humans tan egoïstes com pot deixar entreveure Stephen King en aquesta novel·la? 

Correm i Llegim Escolta la reflexió de Carlos Suñer a Feim Kilòmetres

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *