Córrer per sobreviure: delicte rere delicte

Érase una vez en América, Hi havia una vegada a Amèrica, Once upon a time in America. Pel·lícula del 1984 dirigida per Sergio Leone i protagonitzada per Robert de Niro.  

Una adaptació de la novel·la The Hoods de Harry Grey. La temàtica són els inicis de la màfia italoamericana.

Pel·lícula nostàlgica. Records d’una infància que transcórrer entre delicte i delicte. A nivell estilístic fa servir la tècnica del mirall. Coneixem els protagonistes que ja són adults però són els seus propis records d’antany el que determina l’argument de la pel·lícula, amb l’amistat com a centre de l’argument.

Escena mítica: La mort d’un dels amics, el petit Dominic, mentre corren perquè una banda rival té una pistola. Comença tot.

https://www.youtube.com/watch?v=n0eG9jCXpho&t=94s

Un del les característiques de defineix la pel·lícula, gairebé carecterística principal, sens dubte, és la banda sonora d’Ennio Morricone.

 

Suite és el tema principal. Melodia trista, però també agradable. Dues sensacions o sentiments oposats que expliquen la pel·lícula.

Tant el director Sergio Leone com Robert de Niro van estar nominats al Globus d’Or. No el van guanyar, Això sí, van tenir altres premis. Sobretot la banda sonora…

Escolta  La Pel·lícula a Feim Kilòmetres 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *