Samia Yusuf, l’atleta que va morir ofegada al Mediterrani quan fugia de les bales

Samia Yusuf Omar (Somàlia 25 de mar 1991 – Mar Mediterrani, abril 2012). Va representar el seu país als Jocs Olímpics de Pequin 2012. Acabats els Jocs va rebre amenaces del grup terrorista Al-Shabaab. Va creuar la frontera cap a Etiòpia i va acabar empresonada a Líbia. Finalment, va fugir de les bales però va morir ofegada a la costa de Líbia quan intentava creuar cap a Itàlia en una pasetera.

Córrer sense por és un libre de lectura imprescindible. Una història que posa de manifest que la realitat supera la ficció.

Samia és la protagonista d’una història real. Però la realitat -per cruel que sigui- no ens afecta o no ens conmou fins que algú no hi posa nom i cognoms. 

Correr hacia un sueño en castellà, Córrer sense por en català o Non dire che hai pausa en italià original o Ne me dis pas que tu as peur en francès. Son diferents títols que, al cap i a la fi, amaguen una mateixa història. 

Només quan posam nom, cara i veu als morts som conscients que rere cada ofegat hi havia una història de vida: projectes, somnis, il.lusions… 

Una història que abans de ser novel.la va ser notícia

Correr sense por o Correr hacia un sueño. Una novel·la de Guiseppe Catozzella que narra la història d’aquesta atleta somalí que va lluitar i va morir per un somní, la libertat.

A Feim Kilòmetres Correm i Llegim

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *