Un gran any

Un article de Quito Florit

…I dissabte tornaré a córrer , tant diferent aquest any de l’any passat. El dolor ha marxat (quasi tot) els entrenaments que l’any passat eren dolor i patiments, aquest any han sigut durs, sí, però plens de alegria. Tot el que l’any passat era esforç, aquest any ha fluït com mai. Com no recordar que fa uns mesos tu em miraves i paties amb mi, em preguntaves quin sentit tenia això, perquè tant de sofriment?

Jo sols podia dir que no podia viure sense això, sense entrenar i córrer, sense pujar muntanyes i baixar pendents a tota metxa, sense entrar dins rius i estanys, trepar cordes -que sí que potser hauria d’acabar les curses caminant ( de fet així va passar una vegada)- però que ho necessitava, que necessitava l’ambient de les curses, que necessitava els nervis de la sortida (els que sempre tindrem encara que correm una cursa de barri), que necessitava les abraçades dels companys i rivals, les besades a l’arribada, que no ho podia deixar. I un dia, fart, fart i fart no saps perquè però tornes de córrer amb ganes de plorar, com sempre els darrers mesos, però no ho pots creure, sembla que tens un poquet menys de mal, i cada dia va millor i no ho vols ni pensar, fins que un dia sense explicació tot torna a ser (quasi) com abans, i de sobte has tornat.

Tot el que l’any passat era esforç, aquest any ha fluït com mai. Com no recordar que fa uns mesos tu em miraves i paties amb mi, em preguntaves quin sentit tenia això, perquè tant sofriment?

 

I ara a la sortida penso amb tots, primer en tu que durant aquests mesos m’has esperat a la meta i em reculls amb les teves mans i m’aixeques la cara i em dius: no estiguis trist espartà, jo crec en tu i sé que tornaràs a córrer . Després en tots vosaltres que compartiu entrenaments, curses i aventures, amics veterans i novells. Amics que lluiten per arrabassar-te un lloc a la cursa, quina amistat hi ha millor? Dissabte tornaré a córrer i potser no ho faci bé, pero correré i se que mai ho podré deixar.

Gràcies a tots!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *